Prima intalnire cu un avocat

Colaborarea cu un avocat depinde de cum va simtiti dupa prima intalnire cu el. Inainte de intalnire, notati-va punctele cheie ale cazului dumneavoastra si impartasiti-le cu avocatul. Aduceti numele, adresele si numerele de telefon ale tuturor celor care au legatura cu cazul respectiv. In plus, luati cu dumneavoastra toate documentele legate de caz. Exista si avocati care ar putea dori sa revizuiasca documentele inainte de intalnire, pentru a fi in masura sa discute cat mai la obiect cu dumnevoastra.

Cand va intalniti, intrebati-l despre alte cazuri similare pe care le-a mai avut. Si tineti cont de faptul ca este posibil ca varsta sa nu aiba nimic de-a face cu capacitatea unui avocat de a va ajuta. Un avocat care a practicat 20 ani poate avea mai putina experienta in tipul de problema pe care il aveti decat un avocat care a terminat de trei ani facultatea de drept si care a studiat recent chestiunile juridice care va privesc.

In plus, interesati-va daca avocatul se va ocupa de cazul dumneavoastra personal. In cazul in care intentioneaza sa apeleze si la un alt membru al firmei de avocatura pentru a se ocupa de orice parte a cauzei, ati putea dori sa vorbiti, de asemenea, si cu al doilea avocat.

Fiti sceptic la orice avocat care va garanteaza rezultate. Cele mai multe procese, dar si alte activitati legale nu sunt „lucruri sigure.” Cu toate acestea, un avocat ar trebui sa fie capabil sa sublinieze punctele tari si punctele slabe ale cazului dumneavoastra.

Aflati ce asteptari are avocatul de la cazul dumneavoastra, ce masuri vor fi implicate si cum (dar, mai ales, cat) veti fi taxat. Daca nu intelegeti ceva, rugati-l sa va ofere o explicatie simpla. Nu lasati lucrurile nelamurite pana la capat, pentru ca singurul care ar putea avea de pierdut sunteti dumneavoastra, pentru ca el este avocat si va avea grija sa cunoasca ceea ce semneaza pana la cel mai mic amanunt. In plus, puteti verifica si daca avocatul a fost vreodata penalizat de Barou si care ii sunt antecedentele (de multe ori, chiar conteaza).

Puteti decide sa angajati un avocat dupa prima intalnire, dar, daca doriti sa mai asteptati un timp sa va ganditi mai bine, analizati urmatoarele chestiuni care va vor ajuta sa luati decizia corecta. Ganditi-va daca va veti simti confortabil in timpul colaborarii cu avocatul, concluzionati daca avocatul are experienta si este capabil sa se ocupe de cazul dumneavoastra, vedeti daca ati inteles explicatia lui in ceea ce priveste cazul dumneavoastra si, nu in ultimul rand, puneti in balanta onorariul perceput de acesta.