Ce este prezervativul pentru femei?

Prezentare generala

Prezervativul feminin reprezinta un produs care are rolul de a preveni sarcinile nedorite si care actioneaza ca o bariera care opreste patrunderea spermei in interiorul uterului. Are ca scop, de asemenea, si protejarea de bolile cu tarnsmitere sexuala. Prezervativul pentru femei este foarte moale, este prevazut cu cate un inel la fiecare capat si se adapteaza formei vaginului femeii.

Unul dintre inelele sale se insereaza in vagin pentru mentinerea stabila a prezervativului in interior, in timp ce celalalt inel va ramane inafara, ajutand la scoaterea prezervativului.

De ce exista un prezervativ pentru femei?

El s-a inventat tocmai pentru prevenirea sarcinilor si prezinta, de asemenea, si alte beneficii, cum ar fi:

  • are o eficienta imediata;
  • ofera protectie pentru bolile cu transmitere sexuala;
  • poate fi introdus cu 8 ore inainte de a initia actul sexual;
  • cauzeaza rareori alergii sau iritatii;

Din ce este fabricat prezervativul feminin?

Aceste produse pentru femei sunt realizate din poliuretan si din latex sintetic, ceea ce le face foarte potrivite pentru persoannele alergice la latexul natural. Nu sunt afectate nici de umezeala, nici de modificarile de temperatura. In plus, unele femei considera ca inelul extern al prezervativului ar stimula clitorisul si ar mari placerea.

contraceptie feminina

Totusi, trebuie mentionat faptul ca prezervativele acestea nu sunt potrivite pentru toata lumea si nu sunt recomandate daca persoanele sunt alergice la materialul din care sunt fabricate, daca au o varsta mai mica de 30 de ani si daca se practica sex de cateva ori pe saptamana; daca s-a dat gres cu alte metode contraceptive care se introduc in interiorul vaginului. De asemenea, in cazul in care persoana nu se simte confortabil cu procedura de insertie, nu este recomandata utilizarea sa.

Aspecte de care sa se tina cont atunci cand este utilizat prezervativul feminin

Un prim aspect de care ar trebui sa se tina cont atunci cand se doreste utilizarea prezervativului feminin, ar fi acela al citirii cu foarte mare atentie a instructiunilor de pe ambalaj. In cazul in care se observa ca este expirat, trebuie aruncat imediat si procurat unul nou. De asemenea, daca se observa ca ambalajul este deteriorat, prezervativul nu se va folosi. Este valabil acest lucru si in cazul in care prezervativul prezinta anumite fisuri sau gauri pe suprafata.

Este important sa se practice introducerea sa in vagin, inainte de a initia relatia intima. Trebuie acordata o foarte mare atentie atunci cand este utilizat pentru prima oara si modului in care este introdus, pentru a se asigura stabilitatea sa in interiorul vaginului. Niciodata nu trebuie reutilizat un prezervativ feminin.

Un aspect important este acela de a nu folosi, in acelasi timp, un prezervativ feminin si unul masculin. Ele se pot lipi unul de altul si se pot rupe in timpul actului sexual. In cazul in care cei doi parteneri opteaza pentru utilizarea prezervativului masculin, femeia nu mai trebuie sa foloseasca si ea unul.

Reguli in utilizarea prezervativul feminin
  • Deschideti cu atentie ambalajul, in asa fel incat sa nu rupeti continutul! Nu este indicata folosirea dintilor, a unghiilor sau a altor obiecte ascutite, pentru ca s-ar putea rupe prezervativul.
  • Trebuie sa aveti in vedere si o lubrifiere suplimentara. Puteti utiliza un lubrifiant pe baza de apa sau ulei pentru a facilita insertia si pentru a reduce zgomotul in timpul actului sexual.
  • Introduceti prezervativul feminin. Primul pas care trebuie facut este identificarea celei mai confortabile pozitii din care sa se introduca prezervativul. Urmatorul pas este acela de a strange inelul de la capatul inchis al prezervativului cu ajutorul degetului mare si a celui mijlociu si introduceti exact asa cum ati face cu un tampon. Puneti degetul aratator in interiorul prezervativului si impingeti inelul cat de adanc puteti.
  • Sa aveti grija ca prezervativul sa nu se rasucesaca. Asigurati-va ca celalalt inel ramane in exteriorul vaginului, aproximativ 2,5 cm inafara sa.
  • Ghidati penisul in interior. Trebuie sa va asigurati sa nu alunece intre vagin si prezervativ. In timpul sexului, sa fiti atente ca celalat inel sa nu patrunda in interiorul vaginului.
  • Dupa sex, sa aveti grija sa scoateti cu foarte mare atentie prezervativul. Rotiti inelul exterior in asa fel incat, lichidul seminal sa ramana inauntru si apoi, scoateti usor. Prezervativele se vor arunca intotdeauana la cosul de gunoi si niciodata la toaleta.
Care sunt avantajele utilizarii acestei metode?

Desi pare, la o prima vedere, ca introducerea in vagin a prezervativului feminin este dificila, lucrurile nu stau chiar asa. In cazul in care ati mai utilizat pana acum tampoane, va va fi foarte usor si cu aceste prezervative. Ele au calitatea de a se contura pe forma pe care o are vaginul, nu va sta strans odata inserat si va putea fi introdus si de catre partener. De asemenea, in cazul in care este introdus corect, va ramane in acelasi loc, pe toata durata actului intim.

Dezavantajele prezervativului feminin

Acest dispozitiv poate sa se deplaseze, in situatia in care nu a fost asezat conform instructiunilor si, in cazuri rare, poate sa provoace alergii nu numai la nivelul vaginului, dar si la nivelul penisului. De asemenea, in timpul actului sexual, se pot auzi zgomote mai ciudate, care pot „interfera” cu momentul intim.