Intretinerea corecta a parchetului din lemn triplu stratificat

Pas cu pas: Cum să curăţaţi şi să întreţineţi pardoselile din lemn triplu stratificat

Curăţarea regulată reprezintă cheia pentru păstrarea pardoselilor dumneavoastră din lemn în cea mai bună stare. Cu sistemul Bona Floor Care system, produs în special pentru podele din lemn, pur şi simplu pulverizaţi podeaua şi ştergeţi, uşor şi sigur, de preferat cu Bona spray mop.

Urmând instrucţiunile noastre pas cu pas privind măsurile de îngrijire preventivă şi îngrijirea zilnică a podelelor, podeaua dumneavoastră îşi va păstra frumuseţea mulţi ani de acum înainte.

Sfaturi generale de îngrijire a parchetului

  1. Utilizaţi apă cu moderaţie atunci când curăţaţi parchetul. Asiguraţi-vă că absorbiţi imediat lichidul vărsat deoarece apa în exces provoacă umflarea podelelor.
  2. Evitaţi ceara, oţetul şi soluţiile de curăţat „universale”, deoarece acestea mătuiesc suprafaţa.
  3. Nu lăsaţi să se acumuleze nisipul, murdăria sau pietrişul fin. Aspiraţi-vă sau măturaţi-vă podelele o dată pe săptămână.
  4. şi pietrişul fin.
  5. Utilizaţi paduri protective la picioarele mobilierului.
  6. Îngrijiţi unghiile animalelor de companie pentru a evita zgârieturile pe podea.

Îngrijirea regulată a parchetului – – Suprafeţe lăcuite

1. Se aspira podeaua cu atentie. Pulverizaţi produsul de curatat parchet Bona wood cleaner pentru a dizolva murdăria.
2. Ştergeţi suprafata utilizând o Lavetă Bona pe Mopul dumneavoastră Bona sau Bona spray mop.
3. Clătiţi laveta în apă atunci când se murdăreşte şi stoarceţi-o riguros înainte de a continua curăţarea. Lavetele excesiv de murdare pot fi spălate la maşină.

Întreţinerea periodica

Dacă podeaua arată mohorâtă, zgâriată sau prezintă alte semne de uzură, urmaţi aceşti paşi pentru a restaura frumuseţea podelei.
1. Aspiraţi podeaua cu atenţie. Curăţaţi-o utilizând produsele de curatat parchet de lemn lacuit sau uleiat Bona, in functie de finisajul acestuia, şi o Lavetă Bona pe Mopul dumneavoastră Bona.
2. Aplicaţi Bona Wood Floor Polish sau Refresher cu o Lavetă aplicatoare Bona. Aplicaţi un strat uniform pe întreaga podea. Lăsaţi să se usuce timp de cel puţin 2 ore.

Curatarea si ingrijirea regulată a parchetului din lemn uleiat – – Suprafeţe uleiate

1. Aspiraţi podeaua cu atenţie. Curăţaţi-o utilizând Bona Oil Cleaner şi o Lavetă Bona pe Mopul dumneavoastră Bona.
2. Ştergeţi utilizând o lavetă Bona.
3. Clătiţi laveta în apă atunci când se murdăreşte şi stoarceţi-o riguros înainte de a continua. Lavetele excesiv de murdare pot fi spălate la maşină.

Întreţinerea periodica

Înainte ca podeaua să arate murdară şi ca murdăria să se colecteze în porii lemnului, aplicaţi un strat de Oil Refresher Bona pentru a creşte rezistenţa la apă şi la murdărie.
1. Curăţaţi podeaua utilizând Bona Oil Cleaner şi o Lavetă Bona.
2. Umeziţi o Lavetă Bona cu Bona Oil Refresher.
3. Pulverizaţi Bona Oil Refresher pe podea şi distribuiţi cu laveta. Aplicaţi un strat uniform pe întreaga podea. Lăsaţi să se usuce timp de cel puţin 2 ore.