Viața fără breaking news

Am renunțat să mai urmăresc televiziunile de știri. Adică am renunțat să mai urmăresc Digi24, singura pe care o mai urmăream de vreo 3 ani și nu mă deranja. Din punctul meu de vedere rămîne singura variantă decentă de știri televizate. Și cum am fost un copil crescut cu 2 ore de televizor pe zi pînă pe la 10 ani, televizorul meu cam bagă cărbuni cam tot timpul în care stau acasă. Dacă nu e pe Disney Junior, mai mult ca sigur bîzîie pe un alt canal. Și am un glorios crt de 29″, vechi de 10 ani, care ține să nu mă dezamăgească nici în ultimele luni pe care ni le mai petrecem împreună. În ultima lună i-am tăiat rația de știri și breaking news-uri. Dacă nu mă uit la meciuri de fotbal, tenis sau orice alt sport pe care-l consider interesant, monstrul cu tub merge pe Viasat History.

Și e așa de relaxant noul meu obicei că am redus și cantitatea de alcool pe care o consumam, pe care o pun pe seama lui Băsescu. Nu mai beau o navetă de bere într-o săptămînă, ci maximum zece sticle. E drept, mai aflu ce se întîmplă de pe net, unde mulți amici virtuali se străduiesc să țină pasul cu bișnița noutăților și știrilor bubuitoare. Dar și la astea le mai pun un filtru de impurități, nu le las să-mi afecteze echilibrul yoghin pe care mi l-am asumat.

Ce-am aflat în ultima lună fără să mă chinui prea tare cu noutățile românești?

Că mă doare-n cot despre ce se întîmplă în Republica Moldova. Oricum e și va rămîne o altă lume. Că vorbesc aproximativ aceeași limbă nu înseamnă nimic, în contextul actual. Am aflat totuși despre un individ de acolo care bea sîngele pruncilor moldoveni, îl cheamă Plahotniuc.

Nu știu ce zis/scris/promovat Elisabeta Lipă despre imnul României și nici nu mă voi chinui prea tare să mai aflu.

Borcea fute femei în închisoare. Pentru că toată lumea a vorbit despre asta pe internet timp de 2-3 săptămîni, n-am putut să evit subiectul.

A venit iarna. Cu toate astea, mulți idioți au rămas înzăpeziți pe ulițele naționale chiar dacă știau cu cîteva zile înainte că, pula mea, „iarna își intră în drepturi”.

A venit Netflix și în România, dar e nasol că nu-i gratis și nici n-are toate filmele care s-au produs vreodată în istoria cinematografiei.

În ultima lună am aflat totuși destule chestii care nu fac obiectul știrilor cotidiene de la noi.

Dadaismul a împlinit 100 de ani.

Basmele europene au origini mai vechi decît s-a crezut inițial.

Un scriitor interesant, pe care l-am descoperit cumpărînd o carte de-a sa dintr-un magazin 1pound din Anglia în vacanță. Mai am 30 de pagini și consider că am cumpărat-o prea ieftin.

Românii n-au fost nominalizați nici anul ăsta la Oscaruri. În schimb, Ungaria Mare e favorită cu Son of Saul.

Mohamed Elneny a semnat cu Arsenal. Să vedem și ce înseamnă chestia asta în retur.

Lumea e plină de #oamenifrumoși/idioți, care simt prea mult la orice subiect servit și uită să mai gîndească.

Vești bune din realitatea palpabilă: 7 noi sensuri giratorii în Brașov pentru 2016. O chestie chiar bună dacă mă întreabă cineva.

Cum dormeau strămoșii europenilor pînă în secolul al XIX-lea.

S-a reeditat Mein Kampf în Germania. O ediție critică, e drept.

Ce zice tatăl blogurilor din Iran, după ce i-au dat drumul de la pîrnaia musulmană.

Cea mai tare bătaie din filmele cu bătăi.