Regulile de aur ale adulterinului

Nimic nu e mai amuzant pentru un barbat decat razboiul a doua muieri in numele lui. Sigur, mai exista inca naivi care nu stiu sa se bucure de acest spectacol, iar menirea mea este sa le deschid ochii. Daca tot a contat atat de mult pentru unii barbati asigurarea normei de urmasi incat sa-si aduca in propria locuinta o femeie pe termen nelimitat si, apoi, a devenit imperioasa nevoia de a avea si o ctiitoare ca sa contracareze, fie si intr-o insignifianta masura, efectele daunatoare aduse de prima achizitie-incubator, atunci este necesar sa stie ca, in perioadele de criza conjugala, lucrurile pot fi distractive. Cu conditia sa se poata detasa, sa fie sigur pe el si sa astepte ca cele doua sa se nimiceasca reciproc in atacuri prin telefon, email sau, cine stie, indraznesc eu sa sper, chiar fizice.

Regula numarul 1

Daca ai fost prins (te-a urmarit, te-a mirosit, si-a pus colegele/ prietenele/ neamul intreg pe urmele tale, a folosit toate trucurile pe care li le-am sugerat intr-un articol anterior), nu-ti cere scuze, nu te lamenta. Ramai tare pe pozitii. Nu nega, nu are rost. Chiar daca nu e adevarat, nu o contrazice. Ea oricum va ramane la ideea ei si te va privi mereu cu o spranceana ridicata banuitor. Va incerca sa te supuna unor presiuni extraordinare, e in firea ei de santajista emotional. Nu ceda.

Pana la urma, Werther s-a sinucis, in niciun caz Charlotte. Instinctul lor de supravietuire este mult prea puternic desi tot suspina cum si-ar dori ele o dragoste dintr-aia mare, arzatoare si distructiva. Asadar, in cazul confruntarii directe, cu sau fara probe, raspunsul tau trebuie sa fie: „Asa, si?”. Faptul ca recunosti o va nauci, va fi ca o lovitura in plex.

De aici incolo, exista mai multe tipare de reactii:

– mater dolorosa. Adica nu va spune nimic, se va inchide intr-un templu al muteniei. Va juca rolul martirei, al femeii cu demnitate. Va avea grija sa apara cu ochii plansi, insa nu se va jeli in fata ta. Nu va cere amanunte jenante de genul Cu ce e ea mai buna decat mine? Ce are ea si nu am eu? Cine e matracuca? Unde ai intalnit-o? Cati bani ai cheltuit cu ea? Ce fel de parfum si chiloti foloseste? Nu te lasa pacalit. Este doar un rol care o va macina pe inauntru. Ea nu e obisnuita sa fie demna, deci postura aceasta nu i se potriveste si o va strange din toate colturile personalitatii ei mai ceva ca niste chingi de otel. In cele din urma, va rabufni. Si aici ajungem la cel de-al doilea tip.

– isterica. Va arunca, va sparge, va racni. Acum siguranta ta fizica este pe primul loc, incearca sa te pui la adapost, la nevoie ia-ti o armura sau asigura-te ca mai exista o terta persoana in preajma. Isi va smulge parul din cap (a doua zi iti va cere bani pentru coafor, nicio grija), va incerca sa-ti scoata ochii cu ajutorul excrescentelor lungi, periculoase si date cu vopsea care sunt atasate la degete. Atentie, la ele unghiile nu sunt normale, ci au fost in prealabil ascutite cu ajutorul unor instrumente speciale, ascutire ce, iarasi, ti-a usurat tot tie bugetul.

Fii pregatit sufleteste sa-ti vezi pasarica si pisicuta transformandu-se in gheonoaie. E posibil si sa incerce sa-ti dea foc. Sau sa-ti bage vibratorul in fund. Ah, ca era sa uit, dintr-un motiv extrem de obscur, femeile au obiceiul ca atunci cand te faci vinovat sau esti doar suspect de adulter, sa-ti taie sau sa-ti arunce pe geam hainele. Nu ma voi obosi sa caut o explicatie pentru aceasta furie distructiva indreptata asupra textilelor. Oare ele nu stiu ca pe mine nu ma doare la fel de mult ca pe ele o paguba de ordin vestimentar?

Regula numarul 2

Daca ai fost prins, nu promite ca nu vei mai face. Asta e tot ce-si doresc ele sa auda. Daca ai fost prins, da-i de inteles ca vei continua. In plus, acum e mai simplu, prima marturisire e mai grea, dupa aceea, o data cu antrenamentul, lucrurile vor merge ca unse. Stai linistit, femeia in ambele ipostaze, de martir si de victima iresponsabila, capabila de acte de mare violenta, se va obisnui. Asta e uimitor si cu adevarat admirabil la ele: se obisnuiesc cu, in principiu, orice. La a doua amanta, va urla mai putin, la a treia si mai putin si tot asa. In acelasi timp, va avea grija sa-ti comunice din cand in cand ca esti un porc si ca numai de dragul copiilor/ casei/ creditului luat impreuna mai sta cu tine. Tu zi merci si vezi-ti de viata ta.

Regula numarul 3

Ai grija cum gestionezi finantele acestui trio. Pentru ca este clar ca este singurul domeniu in care vor sa se simta regine. Le frustreaza gandul ca celeilalte ai putea sa-i daruiesti obiecte mai scumpe. Doamna ta vrea sa fie regina portofelului tau. Respecta acest lucru, iti va aduce liniste si o stare de impacare interioara, cu tine si cu lumea. In plus, ai grija sa nu ii incredintezi amantei informatii pretioase privind starea ta financiara. O sa incerce sa profite la un moment, intr-un fel sau altul. Pastreaza aura de mister.

Regula numarul 4

Nu ii permite amantei prea mult. Da, e ok sa o mai minti din cand in cand ca urmeaza sa te insori cu ea. Mai ales in momentele in care se simte grasa/ mai instabila emotional decat de obicei/ concediata etc. Dar, de fapt, si tu stii, si ea ar trebui sa stie, daca nu cumva are sistemul nervos al unei amibe, ca e o minciuna. E ca atunci cand te intreaba “Fusta asta imi face fundul mare? si tu raspunzi “Nuuu, arati belea!”, iar amandoi stiti adevarul. Asadar, o promisiune ca aceea ca-ti iei amanta de nevasta este una acceptata social. Nu te ingrijora, toti promitem. Sa te si tii de cuvant ar insemna sa persisti in greseala. Da, e ok o data, merge. Pentru a doua, nu ai scuza. In plus, cum abia ti-ai dresat prima sotie cu atata efort, tu vrei deja sa o iei de la capat? E prea mult, chiar si pentru un barbat. Da-ti singur un pumn, bea o bere si revino-ti.

Regula numarul 5

Asta, trebuie sa recunosc, este mai greu de aplicat. La un moment dat, femeii ii va da prin cap sa joace murdar. Adica te va ameninta, la randu-i, cu un adulter. Va miza in mod excesiv pe simtul tau al proprietatii, pe faptul ca tii la statutul de mascul alfa. Spune-i ca oricum si tu te gandisesi la o relatie de tip liber, ca urasti constrangerile si ca vrei sa o vezi fericita, ca din moment ce tu te simti incapabil si nu esti la inaltimea asteptarilor ei, e libera sa-si caute satisfactia in alte zari. Si in alte buzunare. Si ca vrei sa o vezi independenta din toate punctele de vedere. Accentueaza “toate”. Se va chinui pe jos de durere, iar “independenta” va deveni cel mai oribil cuvant din limba romana. Garantat.