Tinta Supermarketurilor: Copiii

În preajma sărbătorilor, este un stres să mergem împreună cu copiii noștri la cumpărături, deoarece, de fiecare dată când intrăm într-un supermarket, devenim victimele politicii de vânzare. Magazinele sunt decorate precum sălile de grupă ale grădinițelor, cu ouă roșii, miei sau iepurași.

Aceste trucuri folosite de cele mai multe magazine alimentare au un efect deosebit asupra copiilor, chiar dacă pe noi adulții nu ne impresionează. Decorațiunile magazinelor creează un confort emoțional, iar cei mici parcă zburdă de la raft la raft, alegând alimente nesănătoase precum dulciurile, cornuri ambalate și sucuri colorate.

Cele mai multe dulciuri, și chiar și băuturile acidulate, sunt puse în locurile cel mai ușor accesibile copiilor: la casele de marcat și pe rafturile cele mai joase.

Vrând-nevrând, petrecem câteva minute bune la casele de marcat, iar de cele mai multe ori, copiii iau de pe aceste rafturi napolitane sau bomboane.

Cerealele sănătoase de exemplu, cele care nu sunt învelite în ciocolată și nu au un ambalaj spectaculos, pot fi găsite mult mai greu în magazine. În timpul în care părinții încearcă din răsputeri să dea de o pungă de cereale de bună calitate, copiii au și pus deja în coș diverse produse nesănătoase.

În preajma sărbătorilor, acest fenomen ia amploare. Probabil că mulți cumpărători au observat că produsele de patiserie sunt plasate aproape de ușa de la intrare.

Ce plăcut este să simțim mirosul pâinii calde! Pe când noi ne mulțumim cu mirosul îmbietor, copiii dau fuga la raion, dornici să guste din toate produsele de patiserie.

Legumele și fructele sunt la fel, poziționate într-un loc luminos, astfel încât să fim impresionați de multitudinea culorilor, și de ce nu, să cheltuim cât mai mult.

Înainte de orice sărbătoare, dulciurile devin vedetele magazinelor și la fiecare pas sunt expuse figurine drăguțe de ciocolată, precum iepurași, miei sau ouă, ambalate așa încât să atragă cumpărătorii.

Ei bine, noi de fiecare dată cădem în plasă, și cred că nu suntem singurii părinți forțați oarecum de situație să cumpărăm diverse jeleuri, acadele sau bomboane, pe care le aruncăm ulterior la coșul de gunoi, deoarece nu sunt comestibile.

Așadar, nu vă sfătuiesc să porniți la cumpărături cu cei mai mici pitici înainte de sărbători. Legumele și fructele pot fi cumpărate din piețele locale, unde găsim alimente mai de calitate la un preț accesibil.

Carnea de la carmangerie e mult mai proaspătă, pâinea e mai bună de la brutărie. Dacă totuși suntem nevoiți să luăm anumite produse și din supermarket, e bine să ducem și o listă de cumpărături cu noi.

Să nu ne lăsăm copleșiți de decorațiuni, de ambalaje, de muzica din fundal sau de mirosul pâinii calde, căci până la urmă, deciziile noastre ar trebui să fie influențate doar de raportul calitate-preț.