Topul celor mai interesante structuri din containere

Folosite la inceput doar la transportul incarcaturilor pe glob, containerele sunt atat de ieftin de confectionat ca a devenit mai viabil din punct de vedere economic sa fie folosite si in alte scopuri. In mod constant, in ultimii ani, numerosi arhitecti si designeri au utilizat aceste incaperi miscatoare, folosindu-se de flexibilitatea si adaptibilitatea lor pentru a le reconstrui oriunde, oricand. Ieftine, usoare si disponibile in termen foarte scurt, containerele au constituit un boom in domeniul designului arhitectural al anului trecut. In top regasim o serie de structuri imaginative si inventive, structuri ce folosesc aceste unitati modulare.

Iata cateva dintre celemai populare designuri de containee din ultimele 12luni.

O statie de autobuz

O firma de arhitectura din Olanda a dezvoltat un sediu temporar intr-o statie de autobuz, conceput pentru a imbunatati experienta asteptarii mijlocului de transport. In statie, pe locul unui fost atelier de reparat biciclete, condus de personaje cu diferite aptitudini, se dezvluie prezenta umana intr-o forma necunoscuta anterior. Aceasta prezenta a contribuit la o mai buna ingrijire si o atentie suplimentara asupra locului unde a fost amplasata.

Un pod din containere eco

Acest pod eco din containere a fost initiativa unor arhitecti de la o firma israeliana si va fi in curand prezent intr-un parc celebru de langa TelAviv, o conservare a naturii intr-un mediu ecologic si sustenabil. Puntea va sustine atat traficul pietonal, cat si vehicule usoare, avand scopul de a fluidiza traficul de pe strazile aglomerate ale metropolei israeliene. Modulele au o caracteristica importanta, aceea ca sunt usor de reparat si inlocuit, containerele devenind accesibile in orice colt al lumii.

Locuinta anti-seism

Pentru a raspunde la puternicile miscari tehtonice din zona Chile, aceasta constructie foloseste containere modulare pentru a crea spatiu locuibil, brazdand peisajul prin linii crescatoare. Configuratia permite aerului din exterior sa patrunda usor prin toata casa, printr-un tunel, pentru a evita racirea mecanica.

Centrele Coca Cola

Pentru a veni in intampinarea comunitatilor nevoiase cu acces usor la apa de baut si alte necesitati de baza, compania celebra pentru bauturile sale de culoare neagra a dezvoltat aceste structuri, denumite Ekocenter, un fel de chiosc modular, care adaposteste sisteme de purificare a apei, livrand aproximativ 800 de litri de apa curata zilnic, cu un consum electric foarte redus.

O casa in padure

In Copenhaga, o firma a construit o locuinta din carbon neutru, stivuind trei containere modulare, intr-o poiana din padure. In conformitate cu schimbarea politicii energetice europene, arhitectura este astfel gandita incat produce mai multa energie decat consuma, prin utilizarea unor sisteme de reciclare si colectare a apei, celule solare pe acoperis si o fatada durabila din lemn de bambus.