Cum trebuie sa fie un televizor performant

Ca merita sau nu banii, un televizor este deja un accesoriu de care nu ne mai dezlipim. Sunt si persoane dependente pentru care a fi ridicate din fata televizorului este un adevarat chin. In special copiii care raman lipiti in fata desenelor animate. Inainte de a va achizitiona un televizor trebuie sa aveti stabilit un buget pentru a va fi mai usor sa va orientate la fata locului. Majoritatea celor care aleg sa isi achizitioneze un televizor se orienteaza dupa diagonala si functiile acestuia.LG-43UH6107 

Cu cat diagonala este mai mare cu atat alegerea pe jumatate deja este facuta chiar daca asta inseamna uneori sa depaseasca bugetul alocat. Cu toate acestea, specialistii va sfatuiesc sa tineti cont de camera unde televizorul va fi amplasat, deoarece un televizor mare nu ar da nicicand bine intr-o camera mica, cum ar fi cea a copilului. Ar fi o investitie inutila si, mai mult ca sigur, copilul va avea probleme cu vederea avand in vedere ca se va uita de aproape. Calculul facut de specialisti arata asa: diagonala televizorului se calculeaza in functie de dimensiunea camerei.

Astfel, se inmulteste diagonala cu 1,5, iar rezultatul reprezinta distanta minima de la care puteti sa va uitati la televizor fara ca vederea sa va fie afectata in timp. Mai apoi, inmultind cu 3 diagonala se va obtine distanta maxima de la care se vede perfect. In cazul in care aveti un televizor LED cu o diagonala de 55 cm, distanta de la care se poate privi este de minim 82,5 cm, maximul fiind de 165 cm. Acest televizor este alegerea perfecta pentru o camera de apartament, insa patul trebuie sa fie la un metru si jumatate distanta de TV. Potrivit retailerilor, cele mai vandute televizoare sunt cele care au diagonala de 81 cm. Avand in vedere dimensiunea diagonalei, va trebui sa priviti de la distanta la televizor, deoarece vederea va poate fi afectata.

Ce aveti de facut

Inainte de a va cumpara un televizor cu o diagonala mare indicat este sa tineti cont de distanta de la care veti privi la TV, deoarece este posibil ca acest detaliu sa va schimbe optiunile. De preferat este ca in camera copilului sa nu existe televizor, deoarece acestia au tendinta de a petrece foarte multe ore in fata lui, iar asta il va face antisocial si retras. Un televizor 3 D LED va trebuie amplasat la minim 151 cm de cel care priveste, iar in cazul in care va ganditi la rezolutia televizorului, alegeti-o pe cea 4K, adica ultra HD. Pretul este ceva mai ridicat fata de unul normal, insa, in ciuda acestui impediment legat de bani sunt destule persoane care si-l permit. Astazi, aproape ca nu mai exista televizor in casele romanilor care sa nu aiba conexiune la Internet.