Combinatia dintre antrenament si mancare

Un stil de viata sanatos nu inseamna sa „murim de foame”. Suntem de parere ca regimurile sau dietele draconice nu isi au rostul si ele pot face mai mult rau decat bine.

Asadar, un stil de viata sanatos nu inseamna neaparat sa renuntam la tot ce este bun si gustos. Inseamna sa ne informam si sa „mancam inteligent”.

De exemplu, in pagina noastra de Intrebari Frecvente se precizeaza faptul ca, cu aproximativ 2 ore inainte de antrenament, este recomandata o masa care sa se concentreze pe carbohidrati.

Sa intelegem mai bine acest lucru:

  1. Exista un mit care spune ca o mancare bogata in carbohidrati ingrasa. Este partial adevarat. Carbohidratii rafinati, da, pot avea acest efect. Altfel, nu este cazul. Asadar, o portie de paste din faina integrala, fasole sau o portie de mazare asigura tot ce aveti nevoie – energie.
  2. Cu aproximativ 2 ore inainte – deoarece nu este bine sa facem activitati fizice „cu burta plina”. Dar nici nu este bine ca ultima masa inainte de antrenament sa fi fost cu 6 ore inainte. Cand corpul nu are suficienta energie, confortul in timpul si dupa antrenament este mult redus, ceea ce  poate da o neplacuta senzatie de epuizare. (sau ce stii tu ca face)
  3. Nu uitati de hidratare! O masa buna, echilibrata si in cantitati normale urmata de un pahar (sau mai multe) de bere nu reprezinta o combinatie fericita. Inainte si dupa antrenament trebuie sa ne hidratam. Apa plata face acest lucru cel mai bine.