beneficiile uleiului de jojoba

Uleiul de jojoba – Un ulei de masaj benefic pentru intreg organismul

Masajul este o tehnica ce poate avea destul de multe beneficii asupra organismului uman, insa atunci cand el este facut asa cum trebuie si cand se folosesc produse de masaj benefice pentru organism.

Principalele produse de care ai nevoie pentru a efectua un masaj benefic pentru organism sunt uleiul de masaj si ventuzele de masaj. Pentru cei care nu stiu, acestea se pot achizitiona dintr-un magazin unde se vand astfel de produse sau chiar de pe internet.

Ca sa gasesti un astfel de magazin pe internet, totul este destul de simplu. Pentru asta nu este nevoie decat sa deschizi calculatorul si sa intri intr-un motor de cautare, unde sa dai un search dupa niste cuvinte reprezentative.

Spre exemplu, cautarea poate fi data dupa cuvintele “ magazine produse masaj”, iar cu siguranta in urma acestei cautari vei da peste un magazin online de unde vei putea achizitiona atat ulei de masaj, cat si ventuze pentru masaj.

Pentru necunoscatori, unul dintre uleiurile de masaj cele mai folosite si mai apreciate este uleiul de jojoba. Planta din care este extras acest ulei, numita jojoba, mai este cunoscuta si sub denumirea de aurul desertului, fiind o planta care creste in zonele aride.

Aceasta planta a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri, datorita efectelor sale deosebite. Uleiul de jojoba este folosit mai ales in masajul cu ventuze, deoarece acesta este considerat un foarte bun hidratant al pielii.

uleiul de jojoba pentru masaj

Inca un ulei de masaj destul de folosit in tehnica masajului cu ventuze este uleiul de macadamia, despre care se spune ca este un izvor de sanatate al pielii. Acesta se obtine din nucile arborelui macadamia, care este originar din Australia.

Datorita faptului ca este bogat in minerale, vitamine si antioxidanti, acest ulei de masaj combate radicalii liberi, protejeaza celulele si mai mult decat atat, contribuie la regenerarea rapida a acestora.

Cand vine vorba despre ventuze pentru masaj, ne gandim imediat la ventuzele realizate din silicon, deoarece acestea sunt cele mai folosite in ziua de azi, datorita faptului ca sunt realizate dintr-un silicon moare si flexibil care le permite sa maseze absolut fiecare particica a corpului.

Acestea sunt folosite mai ales atunci cand vine vorba despre masajul anticelulitic, iar tocmai din aceasta cauza ele se pot gasi in comert sub diferite dimensiuni. De exemplu, cele de dimensiuni mici sunt folosite pentru masarea tenului, cele de dimensiuni medii sunt folosite pentru masarea mainilor si a picioarelor, iar cele de dimensiuni mai mari se pot utiliza pentru masarea suprafetelor mai mari, de exemplu a spatelui.

Atunci cand se foloseste ulei de masaj in tehnica cu ventuze pentru masaj, totul va fi mult mai simplu, deoarece ventuzele pentru masaj vor aluneca usor pe piele, redand astfel un masaj placut si relaxant.

Uleiul de jojoba- sanatate indiferent de situatie!

Uleiul de jojoba este realizat semintele arborelui jojoba, un arbore care creste in zonele secetoase ale planetei si care poate atindea inaltimea de 3 pana la 6 metri. Acest ulei de jojoba poate fi folosit pentru tratrea oricarui tip de epiderma, nu conteaza de aspectul gras sau uscat ce il poate prezenta aceasta. In comparatie cu celelalte uleiuri vegetale, cel de jojoba este o ceara lichida.

In compozitia uleiului de jojoba se afla acizi grasi, care au rolul de a penetra pielea prin foliculii de par, amestecandu-se cu sebumul, astfel permitand respiratia acesteia. Absorbtia uleiului de jojoba este una destul de rapida, deoarece are in compozitia sa o cantitate mare de polifenoli. Acest ulei are forma unui lichid limpede cu o culoare galbuie si un miros specific.

ulei jojoba pentru piele

Datorita faptului ca nu inchide porii, uleiul de jojoba este recomandat a fi folosit pentru toate tipurile de ten, fie el gras sau uscat. Acest ulei prezinta in compozitia sa si vitamine precum vitamina E, vitamina B, dar si minerale precum crom, cupru, zinc si silicon, si nu in ultimul rand iod. Datorita celor prezente in compozitia lui, acesta are puterea de a lupta contra bacteriilor si a infectiilor.

Chiar daca are un miros specific, trebuie stiut ca uleiul de jojoba nu este toxic sau alergenic, deci folosirea lui nu va duce la reactii alergice. Datorita faptului ca nu este iritant,pot fi folosit fara grija si in locurile unde pielea este foarte sensibila, cum ar fi ochii. Sanatatea pielii este asigurata insa de continutul ridicat de minerale si Vitamina E, astfel prevenindu-se si deteriorarea celulelor.

Daca vorbim despre tratamentele cosmetice, putem spune ca atunci cand in compozitia acestora se afla ulei de jojoba, ele pot hidrata cu usurinta pielea, dandu-i acesteia un aspect neted si placut.

Datorita rolului sau non- comedogenic, uleiul de jojoba impiedica aparitia comedoamelor. Insa pentru a nu fi absorbit imediat, este util ca acesta sa fie amestecat cu un alt tip de ulei, de exemplu cu uleiul levanticii. Orice tip de piele atunci cand este masata cu ulei de jojoba cu siguranta va deveni mult mai fina si mai supla.

Oricine isi doreste ca aiba o piele intinsa, neteda si supla mereu, indiferent de varsta, insa pentru a avea parte de acest lucru trebuie neaparat sa foloseasca ulei de jojoba, deoarece numai acesta are proprietatile necesare de a transforma acest vis in realitate.

Si nu numai atat, caci uleiul de jojoba poate avea mai multe efecte asupra pielii corpului, cum ar fi: calmarea pielii sensibile, ca demachiant, pentru ingrijirea parului ( indiferent daca acesta este gras sau nu), pentru ingrijirea unghiilor si rezistenta acestora, pentru refacerea calcaielor crapate si nu in ultimul rand pentru ingrijirea parului si redarea volumului acestuia.