Baby Monitor – Avantajele Bebe Monitoarelor Digitale

Baby monitors reprezinta un echipament esential pentru odaia copiilor folosit mai nou de tot mai multe familii.

În timp ce pe de o parte, cei mai putin convinsi de importanta acestuia, considera ca baby monitor produce o ruptura irecuperabila între parinte si copil, restul se folosesc de dispozitiv pentru a supraveghea somnul copiilor.

Cu ajutorul unui baby monitor viata parintelui devine subit mai linistita, dar si cea a copilului care nu mai este trezit din somn atunci când parintii impacientati dau buzna în camera pentru a-i verifica.

La fel ca si alte produse de consum, exista o gama variata de modele, din care se pot alege în functie de preferinta cel mai potrivit pentru fiecare familie. Unele baby monitors detin multiple functiuni si caracteristici, în functie de ceea ce parintele are si nu are nevoie.

Foarte multi cumparatori interesati, înainte sa aleaga un produs, studiaza destul de amanuntit detalii privind aspectele tehnice pe care un astfel de monitor le are si stie ce componente sa verifice, atunci când va achizitiona unul.

Bebe Monitor te Scapa de Griji

Primul lucru pe care trebuie sa îl verificati este de a vedea daca emisia se face analogic sau digital. Monitoarele analogice sunt mai ieftine, dar sunt predispuse la perturbatii si la un semnal zgomotos deformat.

Cele digitale, pe de alta parte, pot oferi sunete clare ca de cristal care îsi dau posibilitatea de a auzi tot ce se întâmpla, chiar si respiratia. Totusi, un asemenea sistem audio poate deveni incomod, mai ales în timpul noptii când încerci sa te pui în pat, dupa ce si copilul a adormit.

De aceea, este indicat sa te asiguri ca modelul tau are variatii de sensibilitate si precizie, asa încât sa îl poti seta sa transmita sunetele mai puternice care merita sa fie luate în seama.

Monitoarele digitale au o mai buna arie de acoperire decât cele analogice. Daca te gândesti ca poti petrece timp în gradina, de exemplu, în momentele când copilul doarme, atunci sa te asiguri ca vei cumpara un baby monitor care are o suficienta amplitudine ca sa îsi dea posibilitatea sa te îndepartezi asa de mult.

Este de retinut faptul ca figurile stabilite pentru distante sunt pentru conditii mai putin ideale si nu ar trebui luate în considerare numarul si dimensiunea obstacolelor si a zidurilor dintre tine si camera copilului.

Îti poti vedea Copilul si pe Întuneric

Totodata, sa te asiguri ca ai verificat câte canale unitatea ta poate transmite, cu cât sunt mai multe, cu atât este mai bine. În aceasta perioada în care sistemul wireless a crescut peste tot, tot mai multe aparate concureaza cu densitatile spectrale ale radioului, asa ca un monitor care functioneaza cu mai mult de un canal este mai putin probabil sa intervina cu alte emisii din zona.

Monitoarele mai scumpe au ca particularitate o optiune video, unde îti poti monitoriza vizual copilul. În timp ce altadata acestea oferea o proasta calitate a imaginilor alb-negru, astazi noile modele ofera o calitate mult mai buna si pot fi folosite si la întuneric sau în încaperile unde lumina este mai slaba, daca detin optiunea pentru noapte.

O ultima optiune de luat în considerare este aceea de a avea un senzor pentru miscare si respiratie, care este setat sa trasmita semnale atunci când copilul nu mai respira sau un sunet de alarma daca detecteaza anumite probleme.

Pentru unii aceasta masura de urgenta este considerata a fi desprinsa dintr-un film stiintifico-fantastic si inutila, însa pentru parintii care au copiii ce sufera de diferite boli acest nivel de reasigurare poate deveni oportun. Este o realitate faptul ca atunci când calitatea creste si pretul este mai mare. Doar ca multi parinti nu au nevoie de cele mai sofisticate dotari, si atunci, ar trebui sa opteze pentru acele modele care îndeplinesc cerintele pe care le au.

De cele mai multe ori, merita sa optezi pentru un monitor de calitate, cu mai putine functii, care sunt totusi folositoare si se încadreaza în cerintele unei familii, decât un monitor mai scump cu o multime de functii si dotarii, dar pe care nu prezinta garantii.