De ce să alăptezi?

Toate viitoarele sau proaspetele mămici se gândesc cum să asigure toate acele lucruri necesare pe care am ajuns să le asociem cu îngrijirea bebelușului, cum ar fi mobilierul, hăinuțele sau alte obiecte de uz curent.

Adevărul este, însă, că bebelușii au fost crescuți de milenii  fără beneficii moderne ca mesele de schimbat, cărucioare de ultimă oră, prosopele cu glugă sau șervețele colorate.

Niciun cadou material care poate fi cumpărat nu poate inlocui cadoul cel mai de preț, tu. În timp ce te pregătești să devii părinte, trebuie să știi că numai o mamă îi poate oferi copilului ei o nutriție superioară care la rândul ei să-i asigure sănătate și o intimitate unică ce se obține prin alăptat. Dacă merita? Absolut!

Care sunt avantajele alăptatului?

Față de alimentația artificială cu fel de fel de formule, avantajele alăptatului sunt numeroase, diverse și convingătoare. Acestea se transmit mai departe asupra întregii familii.

Ai putea să te gândești că avantajele alăptatului sunt recunoscute și știute de toată lumea. Adevărul este, însă, că acestea trebuiesc redescoperite de fiecare nouă generație de părinți. În timp ce vânzarea formulelor de alăptat este o afacere foarte bănoasă, nimeni nu este interesat de laptele natural al mămicii.

Viitorii părinți sunt bombardați cu fel de fel de reclame pentru diverse formule de lapte, în timp ce promovarea laptelui matern se bazează pe relatările altor mămici și a diversilor medici specialiști care cunosc ce este mai sănătos pentru copil.

Cei care promovează alăptarea nu apelează la reclame inteligente și nu dispun de bugete de marketing enorme, însă nu există nimic inventat până în prezent care să poată concura cu beneficiile pe care alăptarea naturală le aduce bebelușului, ție și întregii tale familii.