Mamele care-și sâcâie copii îi transformă în mofturoși

Mulți dintre noi le-am auzit pe mămicile noastre  zicându-ne lucruri ca “Termină ce ai în farfurie și pe urmă primești desert”.

E, un studiu recent din Marea Britanie vine să ne sugereze că toate regulile pe care le fac mamele pentru ca copilașul lor să aibă o dietă sănătoasă s-ar putea de fapt să reducă capacitatea copilului să răspundă la semnalele interne de foame și sațietate.

În schimb, acești copii devin adulți care sunt fie foarte mofturoși la mâncare, fie manâncă prea mult.

Cercetătorii au descoperit că restricționarea mâncărurilor de către mame este asociată cu o reacție opusă la copii manifestată printr-o alimentație mai intensă.

Mai mult, forțarea copiilor să mănânce, fie pentru că nu mănâncă prea mult, fie că sunt prea slabi, este asociată cu evitarea mâncării de către copii, mâncat mai încet, refuzul de mâncăruri noi și o insatisfacție generală față de mâncare: semnele mofturoșeniei.

Studiul a concluzionat că stilul de alimentație oferit de mame influențează atitudinile față de mâncare și că se aplică la fel atât în cazul băieților cât și al fetelor.

Cum să alegi un cărucior pentru bebelușul tău

A avea un bebeluș înseamnă că trebuie să cheltuiești ceva bani și pentru un cărucior, un cărucior care să facă atât față situațiilor obișnuite cât și ofere un grad necesar de confort pentru copilașul tău.

Există mii de varietăți de cărucioare pentru bebeluși iar alegerea unuia poate fi o sarcină destul de provocatoare. Poți să găsești aici câteva zeci de modele de cărucioare.

Există însă niste reguli care te ajută să alegi unul bun destul de ușor. Ca părinte ar trebui să te familiarizezi cu structura si funcțiile acestora.

Câteva lucruri de luat în seamă:

Gradul de confort: Un cărucior bun asigură suficient confort atât pentru bebeluș cât și pentru cel care îl împinge, precum și suficientă ușurință în strângerea și întinderea acestuia sau aplicarea frânei.

Siguranța este un alt aspect major. Un cărucior bun  este suficient de rezistent, ușor de cărat și oferă siguranță pe diferite condiții ale drumului. Cel mai adesea, vei avea nevoie de un carucior care se pliază ușor pentru a fi pus în mașină și vice versa.

Un cărucior sigur și stabil este suficient de flexibil pentru a rămâne într-o poziție fixă în timp ce bebelușul se zvârcolește înăuntru.  De asemenea, trebuie să aiba un buzunar în care să pui scutece, jucării și alte cumpăraturi.

Centura de siguranță: Este bine sa existe și un ham pentru că orice copil este curios din fire și este posibil sa înceapă să se întindă afară din caruț și să cadă. Verifică înainte dacă hamul poate sa sistină cum trebuie bebelușul.

Mânerele: Un cărucior cu mânere ajustabile oferă confort adecvat pentru persoanele de diferite înălțimi. Dacă soțul sau nevasta este cu 25 de centimetri mai inalt sau mai scundă, manerele ajustabile pot fi cea mai bună soluție.

Alte lucruri: alege un cărucior care are un acoperiș pentru protecție solară și eventual o pelerină pentru ploaie. Un cărucior proiectat pentru toate tipurile de vreme trebuie sa aiba aceste elemente. Aceste accesorii pot fi însa cumpărate și separat.

Un cărucior ar trebui să aibă și un mijloc de pliere, pentru că foarte des, vei fi nevoită să-l îl muți de afară în mașină și invers. Un carucior care se poate plia cu o singură mână poate să ofere cea mai mare funcționalitate când ții bebelușul în brațe.

Cu acestea în gând,  poți să găsești aici o gamă cuprinzătoare de cărucioare și să poți alege unul potrivit foarte ușor.