Recunoasterea semnelor precoce de autism este foarte importanta pentru toti parintii, nu doar din cauza ca aceasta afectiune devine tot mai raspandita, sau pentru ca stim ca primele semne pot fi detectate chiar înainte ca cel mic sa implineasca 1 an, ci pentru ca diagnosticarea precoce si interventia pot face o foarte mare diferenta.
Autismul, prin definitie, include o serie de tulburari care includ grade variate de insuficienta in interactiune socială, utilizarea sociala a limbii, si / sau de comportament (care implică mai ales joc imaginativ).
După cum va puteti imagina, copiii care nu sunt foarte bine dezvoltati la aceste capitole tind să devină mult mai evidenti in jurul varstei de 3 ani.
La urma urmei, asta e momentul cand copiii incep in mod normal sa se joace unul cu altul (jocuri sociale), mai degraba decat singuri.
Este, de asemenea, momentul cand copiii nu doar ca devin mai buni la utilizarea cuvintelor, dar fac acest lucru pentru a se exprima si a interactiona social.
Primele semne de autism apar în jurul vârstei de 3 ani
Desi unele dintre cele mai frecvent recunoscute semne de autism devin evidente in jurul varstei de 3 ani, a devenit tot mai clar ca există semne anterioare, prezente chiar si la o varsta mai frageda.
De fapt, cu scopul de a diagnostica in mod oficial un copil cu o tulburare de autism, trebuie sa existe probleme identificabile inainte de vârsta de 3 ani.
In timp ce ar putea parea lucruri de baza, simple,tipice varstei de 3 luni, cum ar fi contactul vizual cu alta persoana ,zambetele si imitarea expresiilor faciale; sau un copil de 7 luni, care raspunde cu bucurie la contactul cu alte persoane, balbaielile si faptul ca ii place sa se joace, sunt toate etape de dezvoltare care trebuie a fi atent monitorizate.
Sunt esentiale in diagnosticarea copilului. De asemenea,cand vi se pare ca ceva nu e in regula e bine sa aveti in preajma un doctor specializat.