Probleme de dezvoltare ale copilului

Este foarte important ca dezvoltarea copilului sa fie primordiala in viata noastra.Tot mai multi parinti se confrunta cu probleme provocate de dezvoltarea deficitara a celui mic.

De asemenea, nici diagnosticele date nu sunt mereu corecte. De aceea este bine sa cunoastem, sa identificam inca din timp posibilele afectiuni.

In aceasta luna veti putea gasi o serie de articole legate atat de autism,cat si de sindromul Down si alte tulburari ale copilului pe blogul nostru. Acestea isi propun sa va ofere detalii noi,sau pe care le stiati deja,in scopul unei informari puternice si a prevenirii unor potentiale probleme.

Pentru noi conteaza parerea dvs. Tocmai de aceea asteptam idei sau chiar completari legate de articolele urmatoare.

Cum se dezvoltă un bebeluș

Pentru că un bebeluș nu se poate dezvolta dacă nu este sănătos, considerăm că acest aspect extrem de important merită un capitol dedicat. Aici, cu ajutorul medicilor pe care i-am cooptat și cărora le-am cerut ajutorul în ideea de a face acest site cât mai apropiat de ceea ce vei avea tu nevoie, vom trata pe rînd toate situațiile care pot apărea în primii trei ani de viață ai micuțului tău.

Vom încerca să strângem pentru tine toate informațiile de care vei avea nevoie și să-ți răspundem tuturor întrebărilor care s-ar putea naște de-a lungul acestei perioade extrem de importante din viața micuțului tău.

Încă dinainte de naștere este recomandat să îți alegi cu atenție medicul pediatru pentru micuțul tău.

Sunt mai multe criterii pe care te poți baza și, în afară de reputația bună și recomandările excelente ale cunoscuților, este bine să iei în seamă și distanța până la cabinet, disponibilitatea medicului, programul flexibil și alte detalii care pot face mai ușoară prezența sa în preajma micuțului.

În curând în cadrul secțiunilor interactive vom dezvolta un subiect care să fie legat și de acest aspect și tot pe acest site vom căuta să adăugăm în viitor în pagina dedicată legăturilor utile mai multe informații legate de medicii pediatri recomandați.

Un aspect important și care este stabilit chiar și din punct de vedere legal o reprezintă imunizarea. Vaccinarea bebelușilor nu este facultativă și este obligatorie pe teritoriul României pentru orice cetățean.

Oricum, suntem convinși că și tu cunoști toate aceste aspecte, astfel că este bine să te sfătuiești încă din primele zile de viață ale micuțului cu medicul pediatru. Prevenirea este în mod evident calea mult mai ușoară și mai normală în lupta împotriva diverselor boli pe care micuțul le poate contacta.

Deschide tabelul in format PDF cu lista vaccinurilor obligatorii din România, reglementată prin lege.

Mai departe, fiindcă spectrul bolilor la care bebelușii sunt predispuși este extrem de larg, le vom alege pe cele mai grave și pe cele ale căror riscuri sunt extrem de ridicate dacă imunizarea nu se va face conform legislației în vigoare.

Tusea convulsivă:

Tusea convulsivă este o infecție bacteriană severă a sistemului respirator care se manifestă în special la sugari. Copilul va tuși puternic și va inspira apoi aerul printr-un horcăit urât care poate însemna uneori un stop respirator.

Din păcate, netratată sau neprevenită, aceasta poate prezenta complicații serioase cum ar fi pneumonia, convulsii, hernii sau chiar complicații cerebrale.

Se previne prin vaccinare DTP.

Difteria:

Aceasta este o boală infecțioasă severă. Se manifestă prin formarea unei membrane în porțiunea dintre nas și gât blocând sau împiedicând respirația.

Se previne de asemenea prin vaccinare DTP.

Rujeola:

Rujeola poate fi o boală severă și care se va manifesta prin febră mare iar complicațiile pot fi: infecții la nivelul ochilor și a urechii medie, pierderea temporară sau chiar totală a auzului sau pneumonie.

Se previne prin vaccinare VVR.