Aparate de vending – tot ce trebuie să știi despre această afacere

Businessu-ul cu aparate de vending este din ce in ce mai apreciat si asta pentru ca este o afacere ce nu necesita foarte mult timp, investitia este relativ mica (in functie de aparatul ales) iar profitul va aparea intr-un timp scurt.

In orice institutie publica, spital, scoli, mall-uri, pe strada vom vedea aparate de vending ce ofera posibilitatea de a cumpara o bautura fierbinte la un pret mic, o calitate buna si nu trebuie sa mai astepti la rand, intr-o cafenea sau bar.

Afacerea cu aparate de vending este un tip de business din care iti poti scoate mai usor investitia si nu este nevoie sa petreci foarte mult timp pentru ca afacerea sa functioneze.

Daca vrei sa incepi o afacere cu aparate de vending de cafea trebuie sa urmezi cativa pasi simpli si sa ai in vedere urmatoarele aspecte.

Ce sunt aparatele de vending?

O sa incepem prin a defini ce sunt mai exact automatele de vending deoarece acestea pot fi de mai multe tipuri.

Un automat de vending este un aparat pe care-l gasim in diverse spatii publice/private, care pot fi automate sau semi-automate si ofera clientilor, in urma introducerii unor bancnote/monede diverse preparate sau bauturi.

Aici intra automatele de cafea, snacksuri sau bauturi reci – acestea functioneaza, de cele mai multe ori, in zone aglomerate precum spatiile de birouri, spitale, universitati/scoli sau alte institutii dar le gasim si pe strada.

Printr-o simpla apasare de buton si prin introducerea unor bancnote, automatul de vending elibereaza bautura/produsul dorit. Cele mai intalnite aparate de vending sunt cele de cafea de la care puteti cumpara diverse bauturi fierbinti precum ciocolata calda, cappuccino, cafea, ceaiuri.

Daca iti doresti sa incepi acest tip de afacere, trebuie sa cauti un furnizor foarte bun si serios care iti poate oferi toate produsele de care ai nevoie pentru afacerea ta. Coffeepoint.ro este un furnizor care te poate ajuta atat cu partea de produse consumabile pentru aparatul tau de vending dar aici gasesti si diverse sisteme de plata pentru aparate, te pot ajuta cu mentenanta acestora dar poti cumpara chiar si aparatul de vending.

In cazul in care iti doresti ca cineva sa te indrume si sa te ajute in afacerea ta, cei de la Coffeepoint sunt persoanele potrivite. Te vor ajuta sa alegi cele mai bune produse pentru aparatul tau de vending.

Cum pot incepe o afacere cu aparate de vending?

In primul rand trebuie sa iti stabilesti un buget pe care il ai disponibil pentru a-ti cumpara unul sau mai multe aparate de vending iar mai apoi trebuie sa faci un research pentru zona in care urmeaza sa iti amplasezi aparatul.

Dupa ce ai facut aceste doua lucruri trebuie sa iti cauti un magazin/furnizor de la care poti cumpara toate produsele de care ai nevoie. Daca ai nevoie de o sugestie, coffeepoint.ro este una din cele mai bune alegeri pe care o poti face. La acest magazin vei gasi toate produsele de care vei avea nevoie pentru afacerea ta cu aparate de vending.

Pahar de cafea

Magazinul pune la dispozitia clientilor o gama variata de cafea boabe, ceaiuri instat, diverse tipuri de cappuccino instant, ciocolata calda cu dizolvare rapida sau diverse tipuri de lapte praf, de o calitate foarte buna si la preturi avantajoase.

Chiar daca specialistii recomanda sa incepi o afacere cu mai multe aparate de vending, o poti incepe cu succes chiar si cu un singur aparat si mai apoi sa iti extinzi afacerea. Daca iti vei alege o locatie foarte buna, iti vei extinde afacerea intr-un timp destul de scurt.

Pentru ca totul sa functioneze asa cum iti doresti trebuie sa ai un plan de afaceri bine pus la punct si sa gasesti o locatie buna pentru amplasarea aparatului.

Unele din cele mai bune locatii pentru afacerile cu aparate de vending (mai ales cu cele de cafea) sunt spitalele, institutiile publice, garile si universitatile. Desigur, in fiecare oras exista puncte cheie, pe strada, unde pot fi amplasate astfel de automate de cafea si care sa produca vanzari foarte bune.

Cateva sfaturi pentru afacerea ta cu aparate de vending:

  • Alege o locatie buna

Este foarte important ca locatia aleasa pentru amplasarea aparatului sa fie una buna pentru a-ti aduce un numar cat mai mare de vanzari.

Informeaza-te bine despre zona unde vrei sa-ti pui aparatul pentru a te asigura ca nu ai nevoie de documente extra sau de alte avize.

Unele din cele mai bune locatii sunt, cum spuneam si mai sus, spitalele, institutiile publice (unde oamenii de obicei petrec mai mult timp si este un numar mai mare de angajati), universitatile sau alte institutii de invatamant, zonele de birouri, unele zone publice din orasul tau sau chiar garile unde oamenii stau in asteptarea trenurilor si de obicei isi cumpara si cate o cafea sau alta bautura fierbinte.

  • Alege publicul caruie urmeaza sa iti vinzi produsele

De obicei, publicul tinta conteaza extraordinar de mult atunci cand vorbim despre calitatea bauturilor oferite. De exemplu, nu este recomandat sa folositi cafea sau produse instant pentru aparatul de vending ce au o calitate inferioara, la un aparat amplasat intr-o zona de birouri pentru ca nu vei avea clienti.

Optimizeaza-ti costurile si cheltuielile in functie de zona si de veniturile persoanelor care iti vor cumpara produsele.

  • Alege un furnizor de incredere

Cel mai indicat este sa iti cauti un furnizor care iti poate oferi toate produsele de care ai nevoie pentru automatul de cafea pentru a nu fi nevoit sa cauti produsele in mai multe locuri si sa pierzi timp facand acest lucru.

Un magazin cu produse pentru acest tip de afacere trebuie sa ofere atat cafea boabe (de diverse sortimente) dar si produse instant pentru bauturi fierbinti cum ar fi cappuccino instant, ciocolata calda, ceaiuri sau diverse tipuri de lapte praf. Acestea trebuie sa aiba o dizolvare rapida si sa nu se depuna pe instalatia aparatului.