Vorbeste frumos cu copilul tau

Este imposibil sa mergi prin oras si, mai ales ca parinte, sa nu zambesti cand vezi un copil fie ca este al tau sau nu. Dar ce te faci cand auzi cum parintele isi cearta copilul intr-un mod vulgar si pe o tonalitate atat de ridicata- de ti se face pielea gaina sau chiar sa dea in el? Vorbeste frumos cu copilul tau este o campanie care cred ca ar trebui sa fie mediatizata.

Pe strada in Londa daca esti vazut ca iti maltratezi – doar verbal copilul, atunci esti pasibil sa pierzi drepturile de parinte. Sunt de acord cu aceasta forma, caci copilul nu trebuie umilit, nu suntem mai puternici decat el doar pentru ca este mic.

Nu doar pentru ca sunt mama gandesc astfel – ci o mica parte din mine isi aduce aminte cum este sa fii copil. Atunci cand esti mic, totul pare ata de mare: 1 m pare 1 km,  adultii par niste uriasi, creioanele / pixurile parca nu poti sa le cuprinzi cu degetele.

Cum pot unii si altii sa uite de copilarie? Cum pot sa fie atat de brutali cu ceva asa de mic? Da, pot fi multe cauze cumulate – lipsa de educatie, lipsa de empatie, suferintele, dorinta de putere etc.. Dar nu se justifica

Mi-as dori ca in tara noastra sa fie mai mult mediatizata educatia atat a copiilor cat si a parintilor. Ce trebuie sa intelegem este ca pentru ei nu suntem doar niste uriasi ci si un mode, ei isi doresc sa fie ca noi.

Zi de zi ii zic fetitei mele cat este de frumoasa, cat este de inteligenta si perfecta. Radem impreuna, ne distram – si da, ca orice copil mai este neascultator ( baga mana in WC, desi o rog sa nu faca asta – suntem in perioada de trecere la chilotei, este incapatanata cand vrea ceva, se baga in seama cu strainii ), dar cu rabdare si prin cuvinte ne intelegem.

Rezultatele se vad atat de frumos – cum in fiecare dimineata ii zic „buna diminea frumoasa mea”, la fel ma trezeste si ea, in zilele in care sunt mai adormita.

Vorbeste frumos cu copilul tau, o sa vezi diferenta. Nu doar cu „mancare” creste. Daca vrei rezultate, trebuie sa il inveti cu rabdare si iubire.