Coca-Cola a demarat în Franța turneul de Crăciun

După doi ani de campanie pe căile ferate, vitrinele Coca-Cola de Crăciun pornesc din nou la drum, de data aceasta într-un roadshow prin toată Franța.

Caravana Coca-Cola Franța este compusă din patru compartimente amenajate care oferă vizitatorilor un tur în cadrul căruia pot urmări procesul de confecționare al cadourilor de Crăciun, din momentul fabricării lor și până la destinația finală. Pe parcursul vizitei, participanții se pot bucura de gustul Coca-Cola, oferită cu generozitate și amabilitate de gazde.

Acest demers este o continuare a colaborării începută în 2007 de Coca-Cola cu asociația Petits Princes către care compania donează toate încasările de pe urma turneului.

Turneul de Crăciun al Coca-Cola Franța din acest an a fost organizat de agenția O’Connection.

Cherie Amie – lenjerie pentru eradicarea sărăciei

Ideile fac lumea să se învârtă, să evolueze, să se minuneze, să facă o diferență. În publicitate lucrurile stau la fel, ideea e unealta de bază.

Spot-ul de azi este un teaser pentru Cherie Amie,  un proiect de  brand de lenjerie intimă, spot  care nu se deosebește de celelalte în sensul că în el apar femei frumoase, apetisante, purtând diferite modele de lenjerie și transmițând o atitudine jucăușă, provocatoare și senzuală. E rețeta universală pentru un clip dedicat unui astfel de produs.

Noutatea vine din faptul că scopul acestei afaceri este donarea profitului întegral unei cauze nobile: eradicarea sărăciei din Africa. Potrivit adrants.com, inițiatoarea proiectului este Tara Smith, voluntar activ timp de doi ani pentru Peace Corps, care a încărcat un clip de promovare a proiectului pe site-ul Indiegogo cu scopul de a obține finanțare pentru acest startup, respectiv 15.000  de dolari. Dacă suma este strânsă până la sfârșitul lunii august, Smith va putea începe producția și va putea astfel demara acest proiect ambițios, mai ales că își dorește ca Cherie Amie să aibă un punct de lucru in Camerun.

Provocarea constă în a determina consumatorii să cumpere produse pentru a susține o cauză, mai precis îndeamnă femeile să salveze lumea cu ajutorul lenjeriei intime, aspect care stă la baza sloganului ”Be Sexy. Buy Fair“.

Noi îi ținem pumnii și vă prezentăm mai jos spot-ul de promovare a proiectului Cherie Amie.

Charlize Theron: Ador Dior

Soarele arzător al verii face loc celui blând de toamnă, un anotimp bogat în lansări de campanii publicitare noi sau reîmprospătate. Astfel, parteneriatul de zece ani dintre Dior și actrița Charlize Theron continuă cu un nou exercițiu vizual și stilistic în promovarea parfumului J’adore.

Jean-Baptiste Mondino, cel care a semnat regia spoturilor precedente, demonstrează în noul clip publicitar că aceleași elemente vizuale folosite anterior pot fi reunite într-un produs finit fresh și surprinzător. În acest sens, o regăsim pe Charlize Theron la Versailles, în Sala Oglinzilor, dezvăluind noul slogan al campaniei, “The future is gold“.

În general, nuanțele metalice presupun o abilă jonglerie stilistică pentru a nu cădea în derizoriu și prost-gust. Marele merit al campaniilor J’adore îl constituie reinterpretarea și amplasarea elementului său definitoriu, auriul, în contexte care surprind plăcut de fiecare dată. Acesta este omniprezent, dar niciodată plictisitor: de la luminozitatea intensă și caldă din componenta print, rochia strălucitoare purtată de actriță și părul blond al acesteia la noul slogan (“The future is gold“) și aliterația J’adore Dior ( de la or care se traduce din franceză cu aur). Pe lăngă efectul hipnotizant al noului clip publicitar, atmosfera feerică este completată de muzica celor de la London Grammar.