Nu-nteleg…

De ce avem o tara atat de frumoasa,  dar drumuri fara asfalt?

Zilnic observ cum informatia mincinoasa curge la tv cu scopul de a cumpara mintile oamenilor simpli care traiesc cu speranta ca cineva o sa schimbe greul, ca acel cinceva o sa salveze tara asta de furaciosi si incompetenti.Am colindat tara-n lung si-n lat atat in copilarie cat si la concerte si am observat ca si acum ca si atunci lucrurile stau la fel, poate cu o mica imbunatatire.

Pai ce-am facut noi in acesti 20 de ani???Cat s-a furat in tara asta de noi, nici acum nu avem asfalt?! Ce valoare  avem noi? Cineva a lasat lucruri frumoase pe pamant, iar noi cred ca avem rolul de   ingrijitori ai  acestui loc mirific;  dar ma–ntreb aiurea: nu e pacat sa stam si sa asteptam  sa cada din cer  autostrazi?  impozite mai mici si mai putine? sau asteptam pe cinceva care chiar are creier si motivatie de a face ceva pentru semenii lui, alta motivatia decat cea  existenta acum, banul.

Am ajuns la concluzia ca toti aceia care stau in fruntea piramidei ori sunt prosti, ori sunt cei mai buni actori, iar noi suntem doar un public ametit de atata amar de vorba.As vrea sa inteleg povestea asta dupa ’89 incoace despre oameni si minciuni, dar pur si simplu nu pot.Poate ma ajuta cineva sa vad eu lucrurile altfel decat sunt?sa cred ca putem sa schimbam ceva si fara cei care promit si nu se tin de cuvant.

Suntem tineri si ne pasa dar ma tem ca nu suntem suficient de multi ca sa putem schimba ceva.

Avem un viitor care ar putea straluci candva…

Forever Michael…

De curand s-a implinit un an de cand lumea intreaga s-a despartit de regele muzicii pop. E trist ca am pierdut un om pe care trebuia sa-l pretuim mai mult atunci cand era printre noi. Asa se intampla mereu, cand un om drag ” pleaca” de langa noi, doar atunci ne dam seama ca am fi putut face mai mult pentru el, ca l-am fi putut iubi mai mult, sau cel putin in cazul de fata, sa-l fi respectat mai mult.

Visul lui a inspirat lumea, iar muzica lui i-a cucerit pe toti. Michael Jackson a fost o legenda a secolului, iar dragostea lui pentru oameni, a creat muzica, frumusete si pace in jur. El va exista intotdeauna in inimile noastre si atat cat voi trai cu siguranta voi avea ce povesti copiiilor mei. Un mare om, un mare artist si o voce a carei ecou va rasuna si peste 1000 ani. Michael ne-ai lasat o mare mostenire si anume muzica ta.

M.J :” O stea nu moare niciodata, ci se transforma intr-un zambet care se topeste in muzica universului, dansul vietii”.

PSD și monarhia

Am tot văzut oameni intrigați că pesediștii, în frunte cu Ion Iliescu, sînt mai nou prieteni buni cu Casa Regală și regele Mihai, căruia îi plîng pe umăr că și-a pierdut nevasta. Doar că ignoră niște aspecte. Dintre toate partidele politice importante de la ora actuală, PSD-ul e cel mai aproape de ideea reîntoarcerii la monarhie. Și nu din cauză că ar fi vreun curent monarhist important în interiorul partidului, ăla vine doar dinspre Antena 3, ci din motive cît se poate de practice.

Cotroceniul n-a mai picat în dreptul PSD de prea mulți ani deja. La următoarele alegeri prezidențiale se vor împlini 19 ani de cînd un candidat al partidului a cîștigat ultima dată alegerile. Iliescu a fost de fapt și singurul reprezentant care a cîștigat alegerile prezidențiale în istoria partidului, fie că s-a numit PSD, PDSR sau FDSN. Practic funcția de președinte mai mult îl încurcă și, după cum s-a văzut la ultimele 3 scrutinuri, nu poate depăși cu mult bazinul electoral natural pentru a trece de 50% în turul 2 la prezidențiale. Prin înlocuirea „șefului statului”, după care bălesc de 2 decenii, cu o casă regală care va avea un rol convenabil de decorativ i-ar ușura PSD-ului treaba pentru următoarele cîteva cicluri electorale, unde nu are probleme să controleze Parlamentul.

Și, în definitiv, PSD se apropie foarte mult de un partid de dreapta conservator, în ciuda afilierii sale la Internaționala Socialistă. E puternic tradiționalist și cel mai apropiat de BOR. Ponta e mândru că e român, iar Firea e mama eroină care nu dă doi bani pe un președinte care nu are copii. Toți liderii actuali, declarați socialiști, pupă cruci, icoane, moaște și nu au nici o problemă să aprobe și mai multe finanțări pentru BOR și construcția de biserici. Pînă și despre guvernarea Ponta se poate spune că a fost cu mult mai de dreapta decît aia „de dreapta” a lui Boc, de exemplu, micșorînd TVA-ul, alte taxe și a „neglijat” investițiile în infrastructură. Singurul neajuns ca PSD-ul să fie cu adevărat un partid de dreapta e faptul că îi lipsește o gașcă organizată de intelectuali care să lucreze în sensul partidului, nu împotriva lui.  Alta ar sta treaba dacă ar avea aproape un Pleșu sau un Liiceanu. Au încercat ceva mișcări prin racolări de genul Daniel Barbu sau Andrei Marga, fără rezultate notabile. Iar cu Gâdea nu poți face treabă mai departe de cercul de pensionari amatori de Antena 3.

Dar dacă ești monarhist poți să votezi liniștit cu PSD la viitoarele alegeri. E singurul partid care chiar ar putea să readucă România la monarhie. I-ar și conveni de minune.