Poti avea un server dedicat acasa ?

Daca va doriti un server dedicat sau un VPS (Virtual Private Server), dar nu va permiteti sa achizitioanti niciun tip de abonament de inchiriere pentru un astfel de serviciu si nu va permiteti nici sa cumparati toate componentele necesare pentru a va face singur un server dedicat, venim in sprijinul dumneavoastra cu o solutie care va poate fi la indemana. Daca serverul dedicat de care ati avea nevoie nu trebuie sa asigure nevoile unei firme, ci el va fi folosit doar in scopuri pur personale, solutia cea mai potrivita pentru a avea serverul dedicat dorit de dumneavoastra este reprezentata de folosirea unui simplu desktop. In momentul in care optati pentru aceasta varianta de server dedicat, trebuie sa stiti ca folosirea unui desktop pe post de server dedicat presupune existenta unor anumite componente corespunzatoare scopului dumneavoastra, dintre care sursa are rolul cel mai important. Spunem acest lucru deoarece o sursa trebuie sa fie foarte rezistenta si sa nu se incinga pentru a asigura o functionare continua 24 de ore din 24 si 7 zile din 7. Ideal este sa utilizati pentru serverul dumneavostra de acasa doua surse de alimentare, dintre care una cu acumulatori, pentru a nu avea neplaceri cauzate de intreruperea energiei electice. Pe langa sursa de alimentare, in functie de pretentiile pe care  le aveti de la acest server dedicat, trebuie sa fiti atent si la puterea procesorului utilizat de calculatorul dumneavoastra, la cata memorie RAM aveti nevoie sau ce sistem de operare utilizati.

In momentul in care va hotarati sa va transformati propriul calculator int-un server dedicat, trebuie sa mai aveti in vedere, pe langa caracteristicile specificate mai sus, si firma producatoare a calculatorului dunmeavoastra. De obicei,  toate incercarile pe care le cunoastem de a transforma o asa-zisa ”chinezarie de calculator” intr-un server au esuat foarte rapid, deoarece functionarea continua a dus fie la arderea sursei, fie la o blocare rapida a procesorului.

Un calculator care este produs sub un brand renumit in domeniu, nu are voie sa cedeze din niciun punct de vedere mai devreme de 5 sau 6 ani de functionare continua.