Erupția dentară – Despre Apariția Dinților la Copii

The struggle is real, ladies!

Nopți lungi, albe, insomnii… Așa am petrecut în ultimele săptămâni. Sunt specifice sărbătorilor aceste descrieri, însă pentru noi continuă revelionul :))

Am ajuns în etapa apariției ultimilor molari. Măsele vânjoase le-aș spune…

Încă din luna a șasea de viață a fetiței mele, am notat în calendar zilele de erupție dentară.Toate au avut ceva specific și le țin minte pe fiecare în parte.Ca să nu dramatizez prea tare procesul, simt să vă spun că aleg să văd partea plină a paharului și sunt recunoscătoare că nu am avut manifestări mai tulburătoare decât cele prin care am trecut.

Și anume: febra nu a fost un aliat puternic, nu a fost prezentă deloc, nici la apariția caninilor, astfel că nu a fost o panică prea mare în acest sens.Însă pentru noi, erupția dentară a fost însoțită mereu de insomnii, destul de grele.

În primul an de viață au fost și cu hohote dureroase de plâns și mici răceli ușoare de 2-3 zile, când aveam muci, nas înfundat și o agitație nervoasă.Au ieșit mereu în grup, câte doi și câte patru. Nu au fost pauze lungi între erupții astfel că reușeam să revenim la program, dar ne strica somnul un nou dințișor…

Acum suntem pe ultima sută de metri, le urăm „Bun venit!” măseluțelor ce închid lanțul erupțiilor primare. Și aș vrea să fiu bucuroasă, dar sunt prea obosită ca să flutur un steag alb în cinstea lor. Au adus cu ele patru nopți albe, un program dezastros și o mamă enervantă.

Nu am mai avut timp să scriu și cred că acest lucru m-a cam întristat, dar știu că mă înțelegeți voi, mămici, ce știți că viața noastră e o aventură…

Și când mă gândesc că am doar un copil, plec capul pentru mămicile eroine ce zâmbesc la cuvintele mele… cred că aveți mai mulți prunci, iar eu mă plâng degeaba :))Oricum ar fi, nu o să îmi fie dor de această etapă. Nu simt deloc nostalgie, nu știu de ce.

Dar cred că două fire albe tot mi-au scos acești dinți sau poate vreo trei riduri…Însă mă alin cu gândul că petrecem mai mult timp împreună, fie acesta unul cu insomnii, chef de joacă pe la ora patru dimineața, nervi de oțel…

Dar priviți! Cine are dinți așa frumoși ca și ea?Un zâmbet cristalin ușor ștrengăresc. „Mami, uite diții! Mami, tu ai diți?”