Apple iPhone 5 – spoturi noi de Ziua Recunoștinței

Apple continuă tradiția spoturilor memorabile de sărbători și lansează două clipuri publicitare nou-nouțe pentru iPhone 5 cu ocazia apropierii Zilei Recunoștinței.

Ambele reclame se axează pe caracteristicile dispozitivului și fiecare evidențiază o funcție cu care este înzestrat iPhone 5. Primul spot, intitulat ”Turkey“, face referire la acea perioadă a anului când începe sezonul fotografiilor, un bun prilej pentru a face o demonstrație a funcției Shared Photo Stream. Aceasta permite selecția anumitor fotografii ce pot fi împărtășite numai cu cine dorește utilizatorul. Este floare la ureche – ”It’s as easy as pie.”

Al doilea clip publicitar, “Orchestra“, care nu are legătură cu sărbătorile, a trezit puțină invidie în mine, pentru că face trimitere la o funcție mai mult decât utilă: reducerea zgomotului de fundal în timpul unei convorbiri.

Ambele spoturi au fost create de TBWA\Media Arts Lab și sunt al 94-lea, respectiv al 95-lea clip publicitar din istoria de 5 ani a acestui produs.

Ann Summers propune un Crăciun pentru adulți

Retailer-ul britanic de lenjerie intimă și jucării sexuale Ann Summers propune în campania pentru sărbătorile de iarnă un Crăciun pentru adulți, provocator și cu multă interacțiune febrilă sub bradul împodobit.

 

Pentru că spotul din cadrul campaniei dezvăluie multă piele și textile puține, acesta este difuzat de canalele de televiziune britanice în două versiuni: una de 20 secunde după ora 9 seara și o alta de 30 secunde după 11 p.m.

Cei ce doresc să vadă clipul publicitar integral, sunt invitați să urmărească o versiune “uncut” pe website-ul oficial al companiei. Noi nu vă trimitem acolo, ci îl postăm în continuare. Enjoy!

Andes Beer înlocuiește foarfecele cu sticlele de bere

Vă mai aduceți aminte de filmul Edward Scissorhands? E filmul ăla vechi, de prin 90 la care ne uitam pe PROTV prin 95-96 dacă nu chiar mai târziu și ne plăcea, nouă, fetelor, actorul pentru că era foarte drăguț. Da, era vorba despre Johnny Depp și vorbesc despre rolul său în film pentru că spotul de mai jos realizat de Saatchi&Saatchidin Buenos Aires pare inspirat de el.

Sigur, nu avem de-a face cu un personaj scissorhands, ci cu unul bottles-of-beer-hands. Inițial nu am înțeles de ce nu spărgea pur și simplu sticlele, ca să își elibereze degetele, dar m-am lăsat purtată de povestea spotului. Și apoi, ca întotdeauna, la sfârșit a venit și explicația.

Reclama scoate în evidență noua caracteristică a produsului (sau mai bine zis a ambalajului). Reușește asta destul de bine, de ce să nu recunosc, iar ideea unui bărbat cu degetele prinse în sticle de bere e din start amuzantă. Faptul că replicile sunt transmise prin intertitluri menține atmosfera filmului vechi, iar pe lângă beneficiul pe care îl aduce noul ambalaj (Andes, now with a wide mouth) întâlnim și ideea că berea e mai importantă decât femeia care te iubește.

Dar să nu ne revoltăm! E vorba despre o reclamă, iar cea mai importantă regulă nu poate fi încălcată – produsul este pe primul loc în orice poveste.