American Garden – popcorn light pentru filme cu greutate

American Garden este o marcă de popcorn care a lansat de curând în Dubai varianta light a acestui produs. Acest fapt a constituit un bun prilej de a organiza o operațiune de marketing în cadrul unui centru comercial din orașul mai sus amintit.

Din filmulețul de prezentare am aflat că agenția care s-a ocupat de campania de promovare (Y&R MENA), a venit cu o idee mai mult decât creativă: înmânarea de mostre de către actori deghizați în personaje celebre de film. Senzaționalul acțiunii vine din faptul că toate personajele levitau pentru a sublinia caracterul light al popcorn-ului. Fun și inspirat!

Amanda Seyfried, irezistibilă pentru Givenchy

Givenchy a anunțat la începutul acestei luni că actrița Amanda Seyfried a devenit imaginea parfumului Very Irresistible, înlocuind-o astfel pe Liv Tyler cu care casa de modă a colaborat timp de zece ani.

La aflarea propunerii, reacția actriței în vârstă de 27 de ani a fost sinceră și entuziastă: ”F**k yeah!”. ”Este o colaborare onestă. Sunt mândră de implicarea mea în campaniile mărcilor cu care lucrez, mai ales cu Givenchy care are o latură foarte artistică. Și simt că am pășit și pe teritoriul modei acum.”

La scurt timp după numirea Amandei Seyfried ca ambasadoare de brand pentru parfumul Very Irresistible, a fost realizată campania de promovare pentru care s-a filmat un spot TV și s-a realizat o ședință foto. Clipul publicitar, filmat de Cédric Klapisch, recreează atmosfera unui western american, în care Amanda Seyfried își face o intrare spectaculoasă într-o cafenea pariziană. Riccardo Tisci și-a pus amprenta stilistică asupra acestui spot subliniind frumusețea actriței ce emană un mister irezistibil și senzual.

Nici nu s-au stins bine ecourile provocate de spotul cu iz de Vest sălbatic, când au apărut primele imagini cu Amanda Seyfried pentru campania de toamnă 2013 a celebrei case de modă.

Givenchy a dezvăluit primele fotografii alb-negru, realizate de Mert Alas și Marcus Piggott, în care apar actrița de 27 de ani și Carine Roitfeld alături de fiica sa, Julia Restoin Roitfeld.  Inițial, Carine Roitfeld trebuia să se ocupe de partea stilistică a ședinței foto, dar a sfârșit prin a apărea alături de fiica sa, la rugămintea lui Riccardo Tisci, în imaginile pentru campania de toamnă Givenchy.

Cele trei celebrități poartă ținute cu imprimeuri florale și cu Bambi, două motive care apar frecvent în viitoarea colecție de inspirație gipsy, semnată de Riccardo Tiscipentru Givenchy. Înclinația designerului pentru stilul gotic se armonizează cu pasiunea lui Carine Roitfeld pentru cultura punk și pentru negru. Stylingul pentru ședința foto este dominat de culorile închise ce se regăsesc în hainele și machiajul protagonistelor campaniei.

A “Nu vota!” nu este o opțiune

În perioada 26 noiembrie – 9 decembrie anul curent, Trend Communication desfășoară sub titlul “Nu vota!..” o campanie de conștientizare cu privire la importanța prezenței la vot.

În acest sens, au fost create mai multe print-uri care aduc argumente întemeiate în sprijinul necesității ca fiecare cetățean român să meargă în ziua alegerilor la urne și să își exercite dreptul de vot.  Importanța acestui fapt derivă nu numai din ”legitimitatea de a-i critica pe aleși, implicarea în viața cetății sau recunoștința față de cei ce au luptat și murit pentru obținerea acestui drept”, ci și din faptul că ”absenţa votului deschide căi spre metode tot mai facile de fraudare, care pot să determine rezultate contrare voinţei majorităţii, inclusiv prin deturnarea propriului nostru vot, fără să o aflăm vreodată,” după cum a declarat Adrian Demian-Groza, specialist în marketing politic (Trend Communication).

Unele voci consideră că absența la vot constituie ea însăși o opțiune în sensul că cei ce nu merg la urne, doresc să sublinieze astfel nemulțumirea și lipsa de candidați viabili care să reprezinte și să apere interesele cetățenilor. Astfel, campania “Nu vota!…”  se adresează în primul rând acestei părți a electoratului, caracterizat ca fiind pasiv, dezolat, pesimist și sceptic față de viitorul politic al țării.

Scopul campaniei este de a activa electoratul rațional, de a instiga la o informare corectă și la prezența la vot. În acest sens, argumentele aduse în print-uri “ilustrează elementele negative ale politicii românești: promisiuni deşarte, nepotism, electorat activ cu nivel educaţional redus, pomeni electorale, voturi cumpărate.”

Campania de conștientizare “Nu vota!.. “ se va derula în presa online, social media (canalele cu preponderenţă folosite de electoratul tânăr şi pasiv) şi canalele media ale centrelor universitare.